קריאות המואזין במסגדים בתרשיחא הפכו כבר שנים למטרד. הן כבר בגדר ירידה משמעותית באיכות החיים במעלות/כפר ורדים והסביבה- לפחות בשבילי ולדעתי גם עבור רבים אחרים.
מאות תושבים סובלים מהמטרד הנ'ל – 5 תפילות ביום והכי חמור להעיר ישנים בשעות הבוקר המוקדמות. משטרה? לא אוכפת. העיריה שינה בשעות האלה.
ברצוני לשתף אתכם במספר מחשבות בנושא וגם לדבר על פתרונות :
ראשית דבר, לרצון להסדיר את נושא המואזין אין שום קשר לגזענות, אין קשר להתנגדות לדו-קיום, או שלל טענות כגון אלו. יעידו על כך מדינות ערב המוסלמיות עצמן, בהן בחרו להסדיר את נושא המואזין: מצרים, ירדן, סעודיה, איראן, ועוד. בכולן הסדירו את הנושא בחקיקה. סימוכין להלן.
במרבית מדינות אירופה כמו גם בארה״ב המואזין וקריאותיו סודרו בחקיקה.
אבל לצערנו, מה שמותר לריבון מוסלמי לחוקק במצרים או סעודיה – ״אסור״ כנראה לריבון יהודי בישראל. כל ניסיון להסדיר בחקיקה הופך מיד לפוליטי, מוכרז כ״מלחמת דתות״, ומושתק. לכן אין לצפות לחקיקה בנושא בקדנציה שלנו. אולי
לפיכך – לא כדאי לצפות לישועה בקרוב מחקיקה כגון ״חוק המואזין״.
החוק הקיים למניעת רעש אינו מבחין בין מואזין או כל מפגע רעש אחר ומטיל קנסות על הגורמים לרעש.
סימוכין לחוק להלן.
אולם כשניסיתי למצוא האם המשטרה אוכפת את החוק על מואזין לא הצלחתי למצוא ולו מקרה אחד כזה. לדעתי משטרת ישראל משתדלת לא לינגוע בתפוח האדמה הלוהט הזה ולא אוכפת את החוק הקיים מתוך נוהג שלא ישתנה.
לפיכך – פתיחת תלונות במשטרת מעלות- תרשיחא לא תעזור.
למיטב הבנתי, המואזין מקבל משכורת ממשרד הפנים (מחלקת הדתות) . הוא אינו כפוף לעיריית מעלות-תרשיחא. רק משרד הפנים יכול להורות למואזין להנמיך את עוצמת הקול. סימוכין להלן.
לפיכך – לחץ על עיריית תרשיחא, לחץ על תושבי תרשיחא (למשל שידור מוזיקה חזקה לכיוון תרשיחא, או חרם כלכלי) – לא יועילו.
אז מה כן?
- בדרך הכוח: יש לבחור את הבית בכפר ורדים/ מעלות/מעונה שבו שומעים את המואזין הכי חזק. תושבי הבית יוצרים קשר עם המשרד לאיכות הסביבה (פרטי קשר הוספתי בסימוכין להלן). המשרד מגיע לבצע בדיקת רעש בבית בכפוף לפרוטוקול מדויק (בשעה 04:30, בסלון, עם חלונות סגורים, מכשיר מדידה מוצב 1.5 מטר מעל הרצפה, וכולי – נא ראו להלן דוגמה לדוח כזה).
אם בבדיקה מתגלה שהרעש הוא מעל המותר בחוק המשרד ממליץ למשרד הפנים להורות למואזין להנמיך את העוצמה. את ההמלצה מעבירים למשרד הפנים שמורה למואזין להנמיך.
- בדרך ההידברות – מבקשים להנמיך. לפעמים עוזר.
- בשיתוף פעולה: היו מקומות בארץ שפתרו את הבעיה עם טכנולוגיה כגון הצבת רשת רמקולים קטנים בכל רחוב או שכונה כך שכל מוסלמי שומע, אבל הקול לא נודד אל מעבר לגבולות הישוב. נא ראו להלן דוגמה ליוזמה שכזו.
מקווה שעזרתי לשפוך אור על הנושא.
לתשומת לב ראש העירייה של מעלות/ מ.מ כפר ורדים ומעלה יוסף.
פתוח לדיון ורעיונות
סימוכין וקריאה נוספת:
https://he.m.wikipedia.org/…/%D7%9E%D7%95%D7%90%D7%96…
http://fs.knesset.gov.il/…/2_314e6b58-e9f7-e411-80c8…
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/251_014.htm
https://www.google.com/…/news/education/.premium-1.3126206
https://www.rosh-haayin.muni.il/…/2249/46781ImageFile3.pdf
https://www.gov.il/…/dep…/Units/contact_northen_district
https://www.moag.gov.il/…/2012/Documents/haganat_sviva.pdf